Entertainment

La ce ajută masajul?

După o ședință de masaj experimentezi o euforie relaxantă
Masajul este un antidepresiv ideal. Acest lucru se datorează creșterii nivelului de endorfine. Endorfinele sunt afrodisiace. Masajul poate provoca schimbări chimice reale în creier, care duc la sentimente de calm, relaxare și bunăstare. De asemenea, reduce nivelul hormonilor de stres precum cortizolul, adrenalinul și norepinefrina, care la unii oameni declanșează depresia.

Crește circulația sangvină și ajută la recuperarea rapidă după accidentare
Unul dintre beneficiile de bază ale masajului este circulația crescută a sângelui în orice zonă care este masată. De exemplu, dacă frecați o zonă rănită, mai multă sânge va curge în zonă. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că masajul va îmbunătăți timpul de recuperare după tratamentul medical. Masajul este o parte esențială a unui program de recuperare pentru sportivi, deoarece fluxul de sânge îmbunătățit, relaxarea și alte beneficii ale masajului ajută la îmbunătățirea timpilor de recuperare a accidentelor. Deoarece aplicăm presiune când masăm mușchii, crește circulația sângelui. Acesta este un lucru care ajută organismul să aducă provizii proaspete mușchilor, precum și să elimine toxinele, ajutând astfel la obținerea unei stări de relaxare și învigorare în același timp.

Masajul poate ajuta la îmbunătățirea mușchilor slăbiți. Mușchii sunt manipulați în mod eficient pentru a-i consolida. Masajul ajută la relaxarea mușchilor, chiar și între ședințe. Mușchii se încălzesc și fluxul sangvin crescut ajută organismul să elimine acidul lactic și alte substanțe care fac mușchii să se simtă rigid. Preturile pentru masaj difera de la salon la salon, in Bucuresti tarifele fiind mai ridicate decat in restul tarii.

Elimină stresul și stările de anxietate
Masajul este o modalitate excelentă de a calma stresul mental și de a reduce nivelul de anxietate. Poate ajuta la îmbunătățirea vigilenței minții, deoarece eliberează endorfine și ajută la obținerea unei mai bune concentrări mentale.

Este extrem de benefic pentru bebeluși
Bebelușii și în special cei născuți prematur au mari beneficii în urma masajului. Atingerea este foarte importantă pentru un bebeluș și prin masaj ei vor crește încrezători și siguri pe ei. Un masaj pentru bebeluși trebui să fie foarte ușor la atingere, nu se aplică niciodată presiune.

Elimină tensiunile, îmbunătățește circulația limfatică și elimină toxinele
Un masaj efectuat în profunzime, realizat cu multă presiune în jurul ganglionilor limfatici și a canalelor limfatice ajută la îmbunătățirea fluxului limfatic. Masajul nu provoacă, în mod normal, dureri, dar este posibil ca acestea să apară pentru câteva zile. În acest caz hidratarea este importantă. Consumul de apă este important, deoarece masajul eliberează toxinele acumulate în organism care trebuie să iasă, iar apa va ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Masajul îmbunătățește gama de mișcare
Masajul oriental poate îmbunătăți gama de mișcare a unei persoane, deoarece poate elibera tensiunea și poate ajuta la relaxarea mușchilor din jurul articulațiilor. Aplicarea unui masaj cu vârful degetelor în jurul unei articulații rigide, de exemplu, poate ajuta foarte mult.

Încurajează liniștea sufletească
Un masaj poate ajuta o persoană să se simtă hrănită prin atingere, să se reconecteze la sine și să obțină o stare de calm, de liniște sufletească, de bunăstare interioară, care se poate reflecta apoi în exterior.