Diverse

Ce este Dieta Budwig sau protocolul Budwig

Când se confruntă cu un diagnostic de cancer, mulți oameni vor să facă tot ceea ce le stă în putință pentru a lupta împotriva bolii. Pentru unii, aceasta include examinarea unor terapii alternative sau complementare, în afară de tratamentele tradiționale, cum ar fi chimioterapia.

Dieta Budwig sau protocolul Budwig reprezintă un plan de dietă construit pentru a ajuta in tratamentul cancerului.

O terapie complementară este dieta Budwig, care adaugă o cantitate crescută de ulei de semințe de in și brânză de vaci la alimentația unei persoane, evitând alimentele prelucrate și grăsimile animale.

În acest articol, analizăm detaliat despre ceea ce este dieta Budwig, dacă există dovezi care să îi susțină utilizarea, precum și posibilele riscuri și efecte secundare.

Ce este dieta Budwig?

Oamenii care urmează dieta Budwig consuma mai multe porții de ulei de in amestecat cu brânză de vaci sau, uneori, iaurt sau lapte.

Dr. Johanna Budwig, creatoarea dietei, a crezut ca tinerea unei diete foarte bogata in grasimi polinesaturate ar ajuta la prevenirea raspandirii celulelor canceroase. În plus față de consumul multor porții dintr-un amestec de ulei de semințe de in și brânză de vaci, oamenii care urmează dieta Budwig trebuie sa consume si din următoarele alimente:

  • fructe
  • legume
  • alimente care sunt foarte bogate în fibre

În același timp, trebuie sa se evite următoarele alimente:

  • carne, în special cea prelucrata
  • zahăr
  • unt și margarină
  • alte uleiuri

Dr. Budwig a încurajat, de asemenea, pe cei care urmează dieta sau protocolul să-și petreacă mai mult timp la soare, pentru a crește cantitatea de vitamină D pe care o produce corpul in mod natural.

Pentru ce este folosita dieta Budwig?

Dieta Budwig a fost dezvoltată ca o abordare alternativă pentru tratarea cancerului. Totuși, a fost folosita și ca tratament alternativ pentru următoarele:

  • arterioscleroză
  • accidente vasculare cerebrale
  • infarct
  • ulcerații de stomac
  • probleme de prostată
  • eczemă
  • artrită
  • deficiențe ale sistemului imunitar

Cum se face amestecul?

Baza alimentației Budwig este formata dintr-un amestec de ulei de semințe de in și brânză de vaci sau quark, care este o altă brânză dulce. Pentru a face amestecul pentru dieta Budwig, o persoană trebuie să amestece o lingură de ulei de in pentru fiecare 2 linguri de brânză de vaci sau quark până când uleiul nu mai este vizibil.

Oamenii care tin aceasta dietă pot consuma până la 6 linguri de ulei de semințe de in și 12 linguri de brânză de vaci sau quark pe zi.

Dovezi

Comunitatea medicală tradițională consideră că dieta Budwig nu este dovedită științific.

Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că semințele de in pot lupta împotriva cancerului. De exemplu, un studiu publicat în Journal of Prevention Research Cancer arată că șoarecii care au fost hrăniți cu semințe de in, au avut un număr redus de tumori pulmonare noi comparativ cu șoarecii care au fost hrăniți cu o dietă fără semințe de in.

Alte cercetări arată, de asemenea, că găinile cu cancer ovarian care au consumat o cantitate mai mare de semințe de in au avut mai puține tumori și rezultate mai bune după un an decât găinile care nu au mâncat semințe de in.

Deși există dovezi că semințele de in pot lupta împotriva cancerului la animale, nu există prea multe cercetări despre efectul semințelor de in la omul cu cancer. Există un studiu de caz care a urmat o persoana cu cancer mamar care a utilizat dieta Budwig în plus față de tratamentele tradiționale, inclusiv chimioterapia și radiațiile. În timp ce cancerul ei a intrat în remisiune, nu se știe dacă acest lucru s-a întâmplat din cauza dietei Budwig sau a terapiilor tradiționale.

Un alt studiu mic facut pe 25 de bărbați cu cancer de prostată a arătat că semințele de in ar putea reduce nivelurile testosteronului. Reducerea cantității acestui hormon a contribuit la reducerea dimensiunii tumorilor.

In timp ce aceste rezultate sunt incurajatoare, studiile randomizate trebuie facute pe oameni cu cancer pentru a ajunge la o concluzie cu privire la eficacitatea semintelor de in si ca oamenii de stiinta sa poata spune categoric ca dieta Budwig este un tratament pentru cancer.

Efecte secundare

Dieta Budwig este un mod de viață în principal sănătos, cu efecte secundare limitate. Cu toate acestea, poate avea unele efecte secundare legate de consumul ridicat de in sau de consumul de lactate pentru cei cu intoleranță.

Efectele secundare legate de consumul ridicat de ulei de in sau de seminte de in, includ următoarele:

  • diaree
  • gaz excesiv
  • stomac deranjat

Efecte secundare similare sunt observate la cei care au o intoleranță la lapte și mănâncă brânză de vaci.

Riscuri și considerații

Există puține riscuri de a încerca dieta Budwig ca o completare a medicamentelor tradiționale pentru cancer sau o altă boală, deoarece urmează o alimentație sănătoasă cu adăugarea unei concentrații ridicate de ulei de semințe de in. Cu toate acestea, există unele riscuri asociate cu aportul ridicat de ulei de semințe de in. De exemplu, unii oameni care tin dieta Budwig au raportat reacții alergice, eventual la semințele de in. În ciuda acestui fapt, alergiile din semințe de in, sunt mai puțin frecvente, astfel încât majoritatea persoanelor care urmează dieta prezintă un risc scăzut de a se confrunta cu orice efecte adverse.

Dacă o persoană are o alergie la semințe de in, poate prezenta următoarele reacții adverse cu dieta Budwig:

  • furnicături în gură
  • urticarie pe piele
  • probleme de respirație

O persoană ar trebui să solicite asistență medicală de urgență dacă suferă simptome de reacție alergică la seminte de in și au probleme cu respirația.

Oamenii care urmează regimul Budwig ar trebui, de asemenea, să crească cantitatea de apă pe care o beau. Consumul de semințe de in, fără a bea suficientă apă, poate duce la creșterea șanselor de a dezvolta o obstrucție a intestinului.

În cele din urmă, deoarece dieta Budwig încurajează oamenii să petreacă mai mult timp la soare, oamenii ar trebui să fie conștienți de riscul de afectare a soarelui și de cancerul de piele care provine de la expunerea crescută la soare.

Cine nu ar trebui să urmeze dieta Budwig?

În timp ce dieta Budwig este sigură pentru majoritatea oamenilor de a o încerca, există unii oameni care nu ar trebui să crească cantitatea de semințe de in din dieta lor.

Grupurile de persoane care nu trebuie să urmeze regimul Budwig includ:

  • oricine are diabet
  • femei gravide sau care alapteaza
  • persoanele cu hiperglicemie
  • femeile cu anumite afectiuni hormonale
  • oricine are o boală inflamatorie intestinală (IBD)

Orice persoană din afara acestor grupuri care dorește să încerce dieta Budwig ar trebui să facă acest lucru numai după ce a consultat un medic.

De retinut !

Semintele de in si amestecul cu branza de vaci sunt alimente care promit combaterea cancerului. Cu toate acestea, nu există suficiente cercetări pentru a dovedi că este un tratament eficace împotriva cancerului.

Până la efectuarea unor cercetări suplimentare, dieta Budwig nu ar trebui să fie considerată un tratament pentru cancer.

Dacă cineva cu cancer dorește să-și completeze tratamentele împotriva cancerului urmând dieta Budwig și nu are nicio afectiune care să facă ca dieta să nu fie sigură, nu există niciun rău în încercarea lor de alimentație, alături de alte terapii medicamentoase.

O persoană trebuie să se consulte întotdeauna cu medicul înainte de a face orice schimbări semnificative de dietă, inclusiv în urma dietei Budwig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *