Diverse

Care este cel mai bun calculator pentru gaming

Traim intr-o era in care stress-ul a devenit o problema generala, datorita ritmului din ce in ce mai alert al vietii. In asemenea conditii, jocul clasic a devenit un lux pe care putin i si-l pot permite, din cauza limitarii timpului liber. Varianta cel mai la indemana este inlocuirea lui cu jocurile pe calculator, care desi nu lucreaza si corpul in masura in care ar face-o un joc clasic, cel putin destreseaza mintea, relaxandu-ne.

Exista mii de jocuri, care dintre care mai sofisticate si mai mari consumatoare de resurse hardware. Efectele speciale, texturile deosebite, minunile de imagine care fac realitatea virtuala extrem de atractiva pot fi atinse doar cu un calculator special configurat pentru asa ceva, respectiv cu un calculator gaming.

Ce este atat de special la un calculator special configurat pentru gaming?

In primul rand monitorul; pentru jocurile din noua generatie aveti nevoie de un display de cel putin 20 de inch, cu rezolutia imaginii de minimum 1680 x 1050 pixeli. Rata de refresh este si ea foarte importanta, fiind indicat ca ea sa fie de 120Hz sau mai mare, o cerinta neaparat necesara pentru jocurile 3D.

Cele mai destepte monitoare din segmentul gaming sunt produse de Acer, LG, Dell, ViewSonic, AOC si Samsung.

Tot in segmentul grafic trebuie avuta in vederea alegerea potrivita a placii video, cel mai important element intern cand vorbim de performanta gaming. Cand alegeti o placa video pentru gaming trebuie avuta in vedere nu nu mai frecventa de tact a procesorului grafic al placii, ci si frecventa memoriei si a GPU (Graphical Processing Unit). Tipul de memorie video trebuie sa fie cel putin GDDR3, GDDR5 ar fi si mai recomandabil.
Cardurile NVidia si ATI Radeon sunt cele mai performante la ora actuala, fiind neaparat necesare intr-o configuratie de gaming decenta.

Memoria RAM a sistemului gaming este si ea foarte importanta, pentru jocurile din noua generatie fiind indicata o memorie de cel putin 8 GB RAM.

Placa de baza a computerului are si ea un rol extrem de important in economia alegerii, pentru ca toate componentele de mai sus se leaga intre ele prin acel motherboard pe care nu multi in considera la justa lui importanta.

Desi am lasat la final hard-disk-ul, importanta lui nu trenuie minimizata. Pentru performanta sporita in gaming, un HDD trebuie sa aia minimum 7200 rotatii pe minut. Insa cel mai indicat ar fi sa va indreptati catre SSD-uri, care nu mai sunt atat de scumpe si de putin fiabile ca acum cativa ani, oferind o performanta uimitoare.

Cand alegeti toate componentele viitorului sistem pentru gaming trebuie avut in vedere si bugetul pe care doriti sa-l cheltuiti. In mod normal, un computer gaming decent, care va rula fara probleme jocuri noi precum Divinity: Original Sin 2, Vampyr, South Park: The Fractured But Whole, Dauntless, Hand of Fate 2 sau Kingdom Come: Deliverance, se va situa peste 1000 de Euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *