Diverse

Secret Herbs ofera produse naturiste gripa

De cele mai multe ori, in sezonul rece, cu totii, mici sau mari, putem experimenta simptomele gripei. Insa, din necunostinta de cauza, multi confunda o simpla raceala cu o gripa sau, mai grav, afectiuni mai grave, cu aceasat boala. De aceea, este bine sa preveniti cu produse naturiste gripa, precum Immunoforce de la Secret Herbs. Aceasta tinctura contribuie la: mentinerea sanatatii capilarelor; functionarea normala a sistemului imunitar; mentinerea sanatatii sistemelor respirator si digestive.

 

Ce este gripa?

Gripa este o boala infectioasa acuta a tractului respirator superior si inferior provocata de virusuri. Definitia generica a „gripei” include o boala care provine de la diferite virusuri si care cauzeaza mai multe simptome. Gripa sezoniera este, de obicei, asteptata in lunile de iarna, ceea ce inseamna ca sunt de asteptat doua varfuri ale gripei in intreaga lume (iarna in emisfera sudica este diferita de cea boreala). Se remarca trei tipuri de gripa, si anume A, B si C. In general, durata gripei este de aproximativ 7 zile pentru adulti si 10 pentru copii, la care se adauga doua zile de incubatie in care simptomele nu s-au manifestat inca.

 

Transmiterea gripei

Transmiterea virusului gripal poate fi cauzata si de o persoana sanatoasa in prezent, in care agentul infectios se la momentul respectiv inca in incubatie. Virusul este prezent in saliva si in mucus si, prin urmare, poate fi transmis prin aer, ajungand la mucoasele ce vor fi infectate (gura, ochii si nasul). In zone aglomerate si uscate, infectia apare mai usor. Da, paradoxal, un birou cu incalzire maxima poate fi mai putin sigur decat o plimbare in ploaie.

Simptomele gripei

Gripa are o incubatie de aproximativ doua zile, ceea ce inseamna ca simptomele apar abia la 48 de ore dupa expunerea la virus. In fiecare an, gripa este diferita de cea precedenta, deoarece virusul care o provoaca sufera in continuu modificari. Cu toate acestea, simptomele care apar intotdeauna sunt febra, frisoane, durerile musculare si articulare (datorita inflamatiei virale). Toate sunt simptome generice si pot avea si alte origini, pana la punctul in care, la debutul ei, gripa sezoniera este deseori confundata cu o raceala comuna, care in schimb este cauzata de un alt tip de virus, rinovirusul. In general, medicul va considera ca este fundamental pentru identificarea starii de gripa:

– Cel putin un simptom al indispozitiei respiratorii;
– Un simptom al lipsei apetitului:
– dureri de cap, stare generala de rau, transpiratie, frisoane;
– febra la 38 ° C.
Infectiile gastrointestinale, care implica simptome asociate diareei si varsaturilor, pot fi confundate cu gripa. In acest caz, expresia „gripa intestinala” este gresita, deoarece infectia se datoreaza altor virusuri, cum ar fi Rotavirus, Norwalk si Campylobacter. Aceeasi  „gripa cu diaree” adesea cade in cazul unei infectii gastroenterice. Din acelasi motiv este gresit sa vorbim despre gripa bacteriana, deoarece gripa este doar virala.

Cald si rece

Senzatiile de fierbinte si rece si, prin urmare, de transpiratie si tremuraturi, sunt un efecte al febrei, mai degraba decat al gripei in sine. Atunci cand temperatura creste, este normal sa transpirati si, astfel, sa eliberati energia si sa aveti febra. Din acelasi motiv, prin administrarea de medicamente antipiretice, transpiram si, in mod normal, dispersam caldura in afara. In acest fel, temperatura scade sau pur si simplu. Tremurul si senzatia de frig, spre deosebire de ceea ce se poate crede, sunt un efect al cresterii temperaturii sau, mai bine, al „deciziei” hipotalamusului de a creste gradele corpului nostru.

Hipotalamusul – parte a creierului care, printre diferitele functii, efectueaza de asemenea si reglarea temperaturii corpului – contribuie la cresterea temperaturii datorita contractiei muschilor (de aici tremurul). Cresterea temperaturii corpului – si, prin urmare, febra – ajuta organismul sa “ucida” sau sa inactiveze virusurile (cazul gripei) si bacteriile. Adesea, cand transpiratia este abundenta, temperatura scade; cand ne simtim reci, se ridica. In acest sens, febra trebuie interpretata ca o reactie pozitiva – atata timp cat nu devine periculoasa – a sistemului nostru imunitar.

Ce sa faceti

Dupa cum sa mentionat, gripa dureaza aproximativ o saptamana pentru adulti si putin mai mult pentru copii, desi durerile musculare dispar de obicei mai devreme, simptomele de oboseala si tuse persista. La subiectii adulti, gripa dispare in general in mod natural (pentru a atenua suferinta simptomelor, adesea se utilizeaza analgezice si antipiretice dar si adjuvante precum Immunoforce care ajuta organismul sa se refaca mai repede); in timp ce o atentie deosebita trebuie acordata copiilor.

De aceea, in sezonul cand apar gripele, cel mai indicat este sa previ, prin imunizarea copiilor, dar si a adultilor.  Immunoforce este un produs extraordinar care va poate ajuta eficient in combaterea si preventia acestei boli. Intra acum pe secret-herbs.com si afla mai multe!