Diverse

Ovb Romania sustinatorul spiritului tau prevazator

In ceea ce priveste prevederea, multi oameni o sustin. Aveam o norma si jumatate la locul de munca, deci luam un salariu si jumatate si nu va spun cum ma jucam in bani! Parca aveam necaz pe ei, asa ii cheltuiam.
Ma aflam in perioada in care eram ahtiata dupa haine, asa ca imi cumparam cu bratul bluze, tricouri in culorile care erau la moda: portocaliu si turcoaz. Se vorbea vag despre criza economica, dar nimeni nu creda sa vina si la noi, mai ales eu care o duceam infloritor.

Intr-o zi, o prietena mi-a zis direct:
-Draga mea, imi place cum te imbraci si am sesizat faptul ca te tot innoiesti, dar nu te-ai gandit sa iti pui niste bani bine? Fa-ti un cont de care sa nu te atingi neaparat! Nu este timp de pierdut. Stii de ce? Vine criza economica peste noi, nu este de glumit!
Nu pot uita staruinta ei si dovada de prietenie adevarata. Nu am pus bani bine, iar peste 2 luni s-a intors titularul pe care il inlocuiam la post si adio jumatatea de salariu in plus! Mai mult de atat, ne-a taiat si un sfert din salariu. Nimeni nu isi imagineaza cat de greu mi-a venit sa pierd aproape trei sferturi din venit si sa ma ia pe nepregatite, fiindca fusesem Toma Necredinciosul. Toti vorbeau, numai eu nu credeam.
De ce v-am povestiti toate acestea? Sa invatam impreuna sa pretuim oamenii care ne incurajeaza spiritul prevazator spre binele nostru!
Oamenii dragi si apropiati din viata mea se impart in doua: unii care ma incurajeaza sa imi manifest spiritul prevazator, in timp ce altii incearca sa mi-l anuleze, spunandu-mi ca nu este cazul sa ma ingrijorez.
Cand am spus ca ma inscriu la CAR-ul de la serviciu, multi mi-au spus ca nu fac bine, fiindca din banii mei se imprumuta si altii (uitand ca si eu pot sa imprumut de la altii, daca am nevoie), iar daca doresc sa scot o parte din fond nu pot. Acesta este regula la noi la CAR: ai nevoie de bani, imprumuti suma, nu soliciti sa ti se dea o parte din fondul tau sau lichidezi fondul.
Cert este ca nu am ascultat de cei care nu vedeau utilitatea inscrierii mele in CAR si acum fondul meu se apropie de 10 000 de lei.
Au urmat pensia facultativa, asigurarea locuintei, asigurarea de viata si de sanatate.
In tara, Ovb Romania incurajeaza spiritul prevazator prin consultantii financiari pusi la dispozitia clientilor si prin asigurarile deosebit de atractive financiar pe care le pune la dispozitia celor care considera ca vor avea nevoie de ele.
Care sunt asigurarile care nu ar trebui sa lipseasca din posesia unui om prevazator?
1. Asigurarea de locuinta, care in cazul celui care are familie este o asigurare colectiva, nu una individuala. Nu trebuie sa stam fara sa ne asiguram casa in care locuim, in conditiile in care inundatiile nu ne dau pace, conditiile extreme ne pot lasa oricand sub cerul liber!
Suma lunara alocata asigurarii este modica, daca o comparam cu cea primita in caz de avarie a locuintei.
2. Asigurarea de sanatate. Intr-o dimineata te poti trezi cu un ochi ingrozitor de umflat, cu o rana urata pe picior sau constati ca piciorul sau mana nu te mai asculta. Asigurarea de sanatate iti asigura un loc la o clinica privata si cele mai bune ingrijiri, plus o suma lunara din care sa supravietuiesti, in cazul in care un timp nu mai poti sa lucrezi.
3. Asigurarea de viata. Te imbolnavesti? Acest tip de asigurare subtituie asigurarea de sanatate. In caz de deces, familia va primi o suma cu care sa supravietuiasca. Totul va fi bine in viata ta? Vei primi la sfarsitul contractului o suma frumusica de care sa te bucuri!
4. Pensia facultativa. Nici nu vreua sa ma gandesc la zvonurile care circula! Primul: ca pe viitor nu vor mai fi bani de pensii, fiindca nu vor mai fi tineri care sa ne asigure plata lor pe baza contributiilor lor. Al doilea: ca nu vor mai fi platite pensii, ci fiecare batran, chiar daca a contribuit la tinerete la plata altor pensii, va trebui sa se descurce.
Ce ne facem, daca toate acestea se adeveresc? Nu ramane pensia privata singura asigurare a batranetii?