Diverse

Manusi latex pentru diferite activitati

Spitalele private si publice, clinicile, centrele de sanatate si alte facilitati medicale, se bazeaza pe achizitionarea de halate medicale, manusi chirurgicale si manusi latex in vrac, deoarece in conformitate cu normele de igiena, nu au nevoie numai sa fie schimbate pentru fiecare pacient, ci, in cazul unui tratament pe termen lung cu un pacient, aceste manusi latex trebuie inlocuite.

Functia de bariera a unui astfel de mijloc de protectie, permite minimizarea patrunderii virusilor si a bacteriilor pe suprafata pielii unui doctor sau a unei asistente medicale de la pacient si, de asemenea, minimizarea schimbului invers. Principalii factori in selectia manusilor medicale din latex, sunt indicele de putere, elasticitatea, randul dimensional, culoare.

Unde sunt folosite manusile din latex
Destul de des, aceste manusi latex, sunt cumparate de proprietarii de saloane de infrumusetare si institutii specializate in tatuaje, piercing. Respectarea regulilor de igiena si curatenie, protectia maxima a utilizatorului si a pacientului, sunt criterii importante pentru mentinerea muncii in conditii de siguranta. Avand in vedere ca, uneori, procesul are loc pe o rana deschisa cu descarcare sangeroasa, contactul cu membranele mucoase, este important sa fie protejat constant. Manusile de nitril, spre deosebire de cele din latex, stau fix pe mana, degetele fiind distribuite repede si uniform pe ele. In acest caz, nu exista o miscare limitata, iar claritatea senzatiilor cu tampoanele degetelor nu se pierde. Acest lucru este important in special in cazul se efectueaza curatarea mecanica a fetei etc. Manusile chirurgicale permit inchiderea completa a palmei si prezinta o elasticitate crescuta.

Exista lacune in metodele de protectie individuala?
In ciuda dezvoltarii favorabile a manusilor din latex, unul dintre dezavantaje este manifestarea unei reactii alergice direct pe latex, care prin natura sa, poate da reactii alergice atat utilizatorului cat si unui pacient alergic la latexul natural. Cu toate acestea, alergia la latex este o manifestare foarte rara. Una dintre cele mai simple solutii la aceasta problema, este utilizarea manusilor de nitril. Si, cu toate acestea, numarul celor care doresc sa cumpere manusi din latex nu scade, deoarece aceste produse sunt disponibile in doua versiuni, latex obisnuit si latex chirurgical steril, utilizat pentru interventii chirurgicale sau in contact direct cu o plaga deschisa sau suprafete mucoase.

Cine poate achizitiona manusi din latex
In institutia medicala exista un detinator sau o asistenta medicala superioara, care are datoria de a cumpara manusi medicale si, de regula, cumpara loturi in vrac direct de la producator. Pentru cei care cumpara periodic manusi latex in vrac, le este oferit un pret loial si posibilitatea de a forma un lot de dimensiuni diferite. Abilitatea de a forma o gama de dimensiuni comune este disponibila pentru clientii care au nevoie atat de manusi din nitril, cat si din latex. In plus, astfel de manusi sunt utilizate pe scara larga in diferite activitati casnice, cum ar fi spalatul vaselor, curatenie in casa, curatarea legumelor spalatul geamurilor etc., deoarece aceste manusi chirurgicale nu sunt numai pentru domeniul medical, ci si pentru a proteja mainile femeilor care fac diferite activitati, prelungind aspectul placut si bine ingrijite al mainilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *