Diverse

Importanta unor puzzle clasice pentru copii si adulti

Probabil veti ramane impresionati de oferta variata de puzzle clasice pentru copii si adulti. Eu am fost mai mult decat incantata sa descopar oferta acestui magazin, nu numai in ceea ce priveste jocurile de puzzle, ci si cand a venit vorba de achizitionarea altor jucarii pentru copilul meu. Totusi, dintre toate jucariile, prefer sa ii cumpar micutului meu puzzle din mai multe motive. Am citit de curand ce beneficii ofera acest joc atat copiilor, cat si adultilor care obisnuiesc sa faca puzzle. Puzzle-urile au fost intotdeauna distractive, ne-au angajat pe noi si pe parintii nostri inaintea noastra si acum este randul copiilor pe care ii iubim. Jocul de puzzle ofera celor mici un sentiment de realizare si dezvolta multe abilitati in timpul fazei de crestere. Acordarea posibilitatii copilului de a continua sa invete de la forme simple la forme abstracte, cum ar fi puzzle-urile, il va face – potrivit Academiei Americane de Pediatrie – mai inteligent.

Puzzle-ul ajuta sa se dezvolte

Te-ai intrebat vreodata de ce bebelusii sunt atrasi pentru puzzle-uri? Mai ales unii dintre ei par sa nu mai vrea altceva: si pana cand nu au terminat, nu se pot opri! Exista unii specialisti care au recunoscut de mult numeroasele avantaje pe care le ofera puzzle-urile pentru dezvoltarea copiilor. Sugarii, in general, inca nu au abilitatile de a pune impreuna un puzzle, dar pot dezvolta aceste abilitati jucandu-se cu obiecte special create precum jucariile cu forme, asemanatoare puzzle-urilor. De exemplu, la 10-12 luni, majoritatea copiilor adora sa puna obiecte mici in recipiente mai mari si sa le scoata din nou.

De ce este puzzle-ul bun pentru dezvoltarea copilului?

Inainte de a incerca sa intelegeti de ce acest joc de interconectare se adreseaza atat de mult copiilor si are atatea beneficii, sa amintim un raport al Academiei Americane de Pediatrie, care subliniaza importanta realizarii de puzzle-uri pentru a imbunatati acuratetea miscarii mainilor. Studiul in cauza arata ca explorarea si interactiunea dintre parinti si copii poate aduce, de asemenea, mari beneficii dezvoltarii sociale, emotionale si cognitive a copiilor. Potrivit pediatrilor americani, puzzle-ul favorizeaza coordonarea, capacitatea de a gandi spatial si de a creste stima de sine. In plus, ei invata sa fie concentrati si rabdatori. Acum, sa examinam de ce puzzle-ul promoveaza de fapt dezvoltarea si inteligenta copilului.

Lumea din jurul lor

Psihologii au stabilit ca dezvoltarea creierului unui copil este influentata in mod semnificativ de modul in care actioneaza si manipuleaza obiectele din jurul sau. Puzzle-urile ofera aceasta oportunitate fundamentala. Copiii invata sa lucreze direct cu mediul lor. Pentru cei mici, invatarea modului de a recunoaste si sorta formele este o parte importanta a dezvoltarii lor. Puzzle-urile ii pot ajuta, deoarece piesele trebuie sa fie recunoscute si sortate inainte de a fi asamblate.

Dezvoltarea abilitatilor mentale

Acest tip de jocuri va ajuta sa dezvoltati solutii de rezolvare a problemelor si abilitati motorii. Copiii afla de obicei cum sa adapteze forma rotunda in gaura rotunda, pana la patrat si triunghi, care sunt forme mai complexe. Abilitatea de a rezolva probleme, prin jocul de puzzle, este o abilitate pretioasa pe care o poate dezvolta un copil. La urma urmei, un puzzle nu poate fi completat prin inselaciune! Ori se blocheaza sau nu se lipeste. Puzzle-urile ii invata pe copii sa-si foloseasca mintea pentru a intelege cum sa rezolve problemele si sa gandeasca logic.

Dezvoltarea abilitatilor motorii

Puzzle-urile ofera posibilitatea de a dezvolta abilitati motorii. Atunci cand copiii manevreaza piesele puzzle-ului, acestia invata legatura dintre maini si ochii lor. Ochii vad puzzle-ul si creierul prezice piesa care trebuie gasita si pozitionata; atunci, creierul, ochii si mainile lucreaza impreuna pentru a gasi piesa, a manevra in mod corespunzator si a o plasa in spatiul corect al puzzle-ului.

Dezvoltarea memoriei si a obiectivelor

Unele puzzle-uri pot contribui la imbunatatirea memoriei celuilalt. Un copil, de exemplu, va trebui sa ia in considerare dimensiunea, culoarea si forma diferitelor bucati ale puzzle-ului. Cu puzzle-uri, scopul este clar si rezultatul aproape imediat: o bucata de puzzle se potriveste sau nu se potriveste. Daca o piesa nu se potriveste, copilul o lasa deoparte si va trebui sa-si aminteasca mai tarziu de ea. Cand un copil se joaca cu un puzzle, el dezvolta deseori o strategie care ii va permite sa execute puzzle-ul mai repede si mai eficient. Sunt cei care aleg sa se dedice mai intai pieselor laterale si celor care prefera sa comande toate piesele pe baza culorilor sau a formelor. Acest lucru ajuta un copil sa invete sa atinga obiective mici, ca un pas preliminar pentru a atinge un obiectiv mai mare in viitor.