Diverse

Call Me By Your Name, a avut premiera in Bucuresti

Call Me by Your Name a avut premiera in cinematografele din Romania saptamana trecuta, in februarie 2018. Filmul se afla in acest moment in cursa pentru Oscar la patru categorii: cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun cantec original. Are de asemenea numeroase nominalizari la Globurile de Aur si BAFTA.

Sambata noaptea a castigat premiul USC Libraries Scriper Awards, acordat de breasla scenaristilor americani, ceea ce il face in momentul de fata favorit pentru a obtine Oscarul la aceasta categorie. Precedentele sapte filme care au castigat acest premiu au reusit aceasta performanta.


Filmul este o adaptare dupa romanul cu acelasi nume scris de Andre Aciman, un evreu nascut in Egipt care are insa cetatenie italiana si americana. Call Me by Your Name este cea mai cunoscuta opera a sa, iar personajele principale sunt doi evrei. Actiunea se petrece undeva in nordul Italiei, in anii `80.

O familie de intelectuali evrei gazduiesc pe perioada verii un student, asistent al domnului Perlmer, un profesor arheolog renumit. Intre asistentul lui si baiatul cel mic, Elio, incepe sa apara o atractie fizica si in jurul acestei stari se invarte a doua jumatate a filmului.

Despre Call Me by Your Name nu putem spune ca este un film comercial. Actorii nu sunt foarte cunoscuti, iar regizorul italian Luca Guadagnino mai este cunoscut la nivel european doar pentru A Bigger Splash. Peisajele si modul de trai al italienilor din anii `80 sunt doua aspecte care trebuie mentionate cand vorbim de acest film. Desi nu se precizeaza exact locatia, am putea spune ca filmul are loc in Toscana, o regiune inca neafectata de globalizare, in care oamenii nu par a avea grija de maine si unde fiecare mananca din propria gradina, in mare parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *